събота, 31 март 2012 г.

Закуска снакс от спелта и прясно мляко

Закуска, която засища, поради високият процент въглехидрати. Снакса е готов за консумация, вкусен е с прясно мляко. Марката е BioKorn, последно я купих от Карфур.
Спелта (научно наименование Triticum spelta), в България наричана още лимец,динкел и камут, e вид древна пшеница. Била е основна храна в части на Близкия Изток и Европа от Бронзовата епоха до Средновековието. Днес се възприема като здравословна храна, тъй като има по-висок процент на протеини от пшеницата, както и голямо количество фибри,минерали
и витамини. Има почти 2 пъти повече витамин А и витамини от група B, мазнини, фосфор и белтъчини, докато количествата на глутен са минимални. /изт. Уикипедия/
Има и 30% мед, децата го хрупат и като снакс.


Няма коментари:

Публикуване на коментар