понеделник, 2 април 2012 г.

Веган торта

В последно време все повече ми попадат статии за веганството. Както му казвам тежката форма на вегетарианството. Срещнах една рецепта, малко я преобразувах, и се получи уникално вкусна торта.Необходими продукти за блата:
• 200 гр. сурови орехи
• 250 гр. фурми
• 1 с.л. какао на прах

За крема:
• 200 гр. сурово кашу
• 3 с.л. масло / по ориг.рецепта е кокосово масло/
• 2 с.л. какао
• Мед

Приготвяне на блата:
Накиснете предварително фурмите с вода, за да омекнат. Смелете с кухненския робот орехите наситно и добавете фурмите. Отново смелете. Добавете какаото и продължете да мелите, докато се получи смес, която можете да омесите с ръце. Ако става трошлива, добавете съвсем малко вода. 
От полученото тесто разстелете 3 блата и го сложете в хладилника да се стегнат. 

Приготвяне на крема:
Разбийте кашуто с кухненския робот, докато стане на прах. Добавете останалите съставки. Ако медът ви е захаросан, затоплете го на водна баня докато се избистри. Така получения крем намажете върху всеки блат като ги редите един върху друг.

Цена: фурмите са 3 лв., кашуто е 5 лв., орехите са около 5 лв., какаото, маслото и меда би трябвало да са ви дефолтни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар