Супер десерт за деца и бабите са доволни, че сладката им влизат в употреба. В Икеа продават форми за печене на торти с падащи стени, които са чудесни и за веган тортите.
3 бр. яйца
250 г кисело мляко
3 с.л. мед
400 г крем сирене тип Филаделфия
300 г сладко от вишни
300 г овесени ядки
125 г масло
Накисват се овесените ядки и се изсипват в тавата и отгоре се полива с разтопеното масло. В отделен съд се разбиват яйцата със захарта, постепенно се добавя киселото мляко и сиренето. Тази смес се изсипва равномерно върху леко ядките. Пече се на предварително загрята фурна на 180 С около 40-50 минути. Проверява се с клечка за зъби. Накрая се остава да поизстине малко и се намазва със сладкото. Охлажда се добре преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар