вторник, 28 февруари 2012 г.

Домашен течен шоколад

Течен шоколад А ла Трух-Грух
Забравете за Финети, Нутела и всички тем подобни! В тях има само изкуствени овкусители, консерванти, оцветители ...

Не ги купувайте, направете си сами, отнема 10 минути:
2  с.л. мед
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. натурално какао / може и повече ако искате да ви е по-шоколадово /
1 пак. ванилия
Приготвяне:
В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва медът и се бърка до разтопяването му.
   В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
   В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
   Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
   Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява.

Количествoто, което се получава е около 600 гр.
Цената на всичко грубо е около 10 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар