събота, 25 февруари 2012 г.

Бърза вечеря - омлет с печено свинско и ленено семе

5 минути за приготвянето, след малко подробности, нека хапнем!


3 коментара:

  1. Страхотна тема,следя с нетърпение какво ще публикуваш, за да сготвя и на моите деца - Софи и Тити!
    Дерзай!

    ОтговорИзтриване
  2. рецепта за Месо по Самарски

    • 700 г свинско или телешко месо
    • 2 бр. солени или мариновани краставички
    • 3 глави лук
    • 4-5 с.л. сметана
    • сол

    Месото се нарязва на тънки ивици (жулиени), а лука на полумесеци. Посоляват се и се запържват за 5 минути на силен котлон. Добавя се сметаната и нарязаните краставички, покрива се с капак и се задушава до готовност – около 25 минути. Ако месото е телешко – 40 минути.

    ОтговорИзтриване
  3. ФАРШИРОВАНИ ЯЙЦА
    • 10 бр. яйца
    • 100 г гъби
    • 1 малка глава лук
    • 20 г масло
    • 2 с.л. майонеза
    • сол
    • черен пипер
    • червен пипер

    Твърдо сварените яйца се разрязват по дължина на две. Лукът и гъбите се режат на ситно и се задушават в маслото. Оставят се да изстинат. Към тях се прибавят стритите жълтъци, майонезата и подправките. Разбърква се добре. С шприц се пълнят белтъчните половинки.

    ОтговорИзтриване