• 700 г свинско или телешко месо • 2 бр. солени или мариновани краставички • 3 глави лук • 4-5 с.л. сметана • сол
Месото се нарязва на тънки ивици (жулиени), а лука на полумесеци. Посоляват се и се запържват за 5 минути на силен котлон. Добавя се сметаната и нарязаните краставички, покрива се с капак и се задушава до готовност – около 25 минути. Ако месото е телешко – 40 минути.
ФАРШИРОВАНИ ЯЙЦА • 10 бр. яйца • 100 г гъби • 1 малка глава лук • 20 г масло • 2 с.л. майонеза • сол • черен пипер • червен пипер
Твърдо сварените яйца се разрязват по дължина на две. Лукът и гъбите се режат на ситно и се задушават в маслото. Оставят се да изстинат. Към тях се прибавят стритите жълтъци, майонезата и подправките. Разбърква се добре. С шприц се пълнят белтъчните половинки.
Страхотна тема,следя с нетърпение какво ще публикуваш, за да сготвя и на моите деца - Софи и Тити!
ОтговорИзтриванеДерзай!
рецепта за Месо по Самарски
ОтговорИзтриване• 700 г свинско или телешко месо
• 2 бр. солени или мариновани краставички
• 3 глави лук
• 4-5 с.л. сметана
• сол
Месото се нарязва на тънки ивици (жулиени), а лука на полумесеци. Посоляват се и се запържват за 5 минути на силен котлон. Добавя се сметаната и нарязаните краставички, покрива се с капак и се задушава до готовност – около 25 минути. Ако месото е телешко – 40 минути.
ФАРШИРОВАНИ ЯЙЦА
ОтговорИзтриване• 10 бр. яйца
• 100 г гъби
• 1 малка глава лук
• 20 г масло
• 2 с.л. майонеза
• сол
• черен пипер
• червен пипер
Твърдо сварените яйца се разрязват по дължина на две. Лукът и гъбите се режат на ситно и се задушават в маслото. Оставят се да изстинат. Към тях се прибавят стритите жълтъци, майонезата и подправките. Разбърква се добре. С шприц се пълнят белтъчните половинки.